02.02.18

vytančit si duši

Děkuji za napsání, je hezké vědět, že tu není úplné prázdno!

Hrozně ráda tančím (ale ne bez vína, bohužel), víc než kdy dřív. Je to takové ztrácení se, kdy Cítím (jinak většinu cítím spíš otupělost). Pokaždé mi přijde, že je možné ze sebe vytančit všechno špatné, na chvilku to snad i doopravdy jde, pak se to sice po cestě domů někde mezi tramvajovou zastávkou a rohem ulice vrací, ale stojí to za to, můj oblíbený druh noci.

Srdce dokáže dělat divné věci, rozechvívá celou hruď a někdy musím vstávat s úzkostí, kterou nelze nechat v peřinách (škoda, dopřála bych jí spánku víc než dost). Potřebuji novou energii, něco, co mě zasáhne a pohltí a já si tím budu naprosto jistá a budu toho chtít víc (to co chci je ale asi nemožné a nebo nesprávné).

Před Vánoci jsem se znovu na chvíli začetla do Vln od Virginie, asi není kniha, která by mě ovlivnila víc. Je to čistá nádhera a doporučuji ji každému milovníkovi Slov. Škoda, že teď nemám čas ji zase přečíst celou.


Radosti v poslední době:
veganská pho
lidé, se kterými pracuji
francouzský přízvuk v angličtině
snídaně, kterou nepřipravuji já
batáty
proužkovaný diář (ve kterém ještě nic nemám, ač se skoro nezastavím - je mi do něho líto psát, což je fakt hloupé)
možnost podílet se na důležitých věcech (nebo alespoň pozorovat, jak na nich někdo pracuje)

V létě si přeji výlet někam do malého plážového domku na jihu Francie, na zápraží bych pila víno a moje vlasy by voněly a chutnaly po soli. Jedla bych jenom ovoce z trhu a mluvila špatně francouzsky (ale asi pořád lépe, než tohle pondělí po dvou skleničkách, achjo).

Schovat se do moře, utéct do vln a otupit se v tom lepším slova smyslu.

7 komentářů:

  1. mně to vždycky potěší, když vidím, že ještě pár lidí nepřestalo psát na blogy, co mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super minimalistický. Košišta <3

    OdpovědětVymazat
  3. Píš, ani nevieš, ako ma tvoje posty po dlhšej odmlke tešia. A tvoje fotky sú čarovné.
    Neviem, pri akej činnosti by som sa stratila, ale pri tanci by to bohužiaľ nebolo, cítim pri ňom maximálnu mieru nekomfortu.

    OdpovědětVymazat
  4. <3
    Let´s get lost.
    Už chci léto.

    OdpovědětVymazat
  5. jaká krásná slova! i z té fotky cítím (dle mě???) to techno a nenucené tancování do rytmu. tancování je kořením života. škoda jen, že stále není v tvém případě tak krásnou součástí tvého života, že bys to víno nepotřebovala. tancovat ráno a tím zahnat úzkost a během pohybu nabírat sílu z paprsků. tancovat při mletí kávy. tancovat na náměstí při výbírání zeleniny. tancovat vždy a všude. to je úspěchem, to je sílou a to je sladkostí našeho bytí. měj se krásně. <3

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda, že zase píšeš.
    Na jih Francie snad pojedeme na svatební cestu. Tak se třeba potkáme.

    OdpovědětVymazat
  7. Vytančit si soudnost, když si domů přivedeš z diskotéky borečka. :)

    OdpovědětVymazat

Těší mě vaše slova