27.01.14

čistě bílo

Když vidím čerstvě napadený neporušený sníh, je mi moc líto do něho vstoupit. Už jen kvůli té dokonalosti a bělosti třpytící se na slunci co moc nehřeje.
Jaké by to bylo následovat něčí sněhové stopy?

Připomíná mi to bílé zdi. Těším se, až se jednou přistěhujeme do nového bytu. Bilé prázdné stěny a prázdné místnosti budou jako otevření další životní etapy, jako prázdný papír, zatímco nad ním držíte štětec namočený v barvě. Od té chvíle se vše zase začne tvořit. Znovu, jinak.

V posledních dnech hodně myslím na léto a vysnívám si vše, co si přeji zažít. Uvidíme se na Barvách Ostravy? Ach, mám téměř chvějivý pocit, když na ty dva měsíce plné slunce a teplých noci myslím.
Ale snažím se hledat krásu i v zimě. Sníh mi přijde krásný, když je takhle čerstvý a čistý. Zkřehlost rukou a nosů vyléčí teplý čaj/svetr/objetí a zima přeci také nebude trvat věčně.
Domov není jen to místo, od kterého máme klíče.

našla jsem roztomilý recept na citronovo makové muffiny x

A Dillon zní jako ta mírná zima, co nás před pár dny opustila. Duben, MeetFactory, snad.

12 komentářů:

  1. Jak to dokážeš? Udělat všechno krásné, milé a roztomilé, hřejivé a studené? Kudy se chodí do takového alternativního prostoru? Ráda bych to taky někdy vyzkoušela. Ale připadám si na to moc obyčejně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásná slova. Možná jsem ale obyčejnější než si myslíš. Vše neobyčejné se skrývá v obyčejnu, jen to najít.

      Vymazat
  2. tá druha fotka je dokonala! milujem take tie trblietky v cerstvo napadanom snehu, ako krasne sa do odraza vo svetle poulicnej lampy!

    OdpovědětVymazat
  3. Duben, MeetFactory, určite. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Keď sa pozerám na neporušený sneh, tiež mi je ľúto ho pošliapať... A minule som nasledovala malé stopy, dúfajúc, že to bude srnka, no nestretla som nikoho :( Recept na muffiny už mám uložený, určite ho vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  5. skvelo napisane, a krasny fotky:)

    OdpovědětVymazat
  6. Z tych fotiek to uplne krupka pod nohami. A citronove veci su fajn - odkedy som citala "Zvlastny smutok citronoveho kolaca", vnimam ich ako take lahko melancholicke a zaroven osviezujuce, ziaden velky smutok v ustach ani zaludku.

    OdpovědětVymazat
  7. Ach, v tvém podání vypadá i sníh jako ta nejbáječnější věc na světě.
    A taky se v posledních dnech upírám k myšlence stěhování do čistého prázdného prostoru...

    OdpovědětVymazat
  8. Hned jak jsem začla číst článek, tak jsem se najednou naladila do jiné nálady, do té tvé a ještě s kafem v ruce :) U nás sníh roztál ještě dřív, než jsem nějaké stopy stačila následovat. A ta poslední věta mě dostala, miluju, jak si umíš hrát se slovy a každému dát nový význam! Někdy mě z nich až mrazí po zádech :) neobyčejně obyčejný povedený článek! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. S tím bytem jsi mě docela dostala, protože přesně taková představa mě žene do učení se na přijímačky na vysokou. Až odsud budu moct zmizet a přestěhovat se na nové místo, mezi nové lidi a nové možnosti. A na Barvy se doufám v těch 4 (!!! muhehe) měsících prázdnin čas najde..

    OdpovědětVymazat
  10. Já sníh sice nesnáším, ale sakra, kvůli těm fotkám bych jej na den dva brala. Krásné. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Od té chvíle se vše zase začne tvořit - bylo hrozně zajímavé si přečíst, jak vnímáš bílou barvu :) Také pro mě symbolizuje jakýsi počátek, něco, do čeho můžeme kreslit, malovat, něco, čemu můžeme dodat barvy a nebo to nechat prosté a čisté.
    Krásné fotky, hlavně ta druhá se mi moc líbí:)

    OdpovědětVymazat

Těší mě vaše slova