13.07.13

třicet

Chci si nechat odjet všechny autobusy a číst Virginii. Paní Dallowayová je krásná a moc milá kniha, vím to, i když jsem teprve na padesáté stránce. Někdo kdo ji četl přede mnou v ní často podtrhával a občas kroužkoval slova (Proč je zakroužkováno slovo nenávist? Co ten člověk, který do té knihy psal dělá  dnes?) Mám z toho radost, ani nevím proč.
A mám na sobě svůj svetr s květinami a není mi teplo, i když je léto. Dnes je chladněji.

Jaké to asi bylo o prázdninách v roce 1983? Jaké byly ty okamžiky co jsou zachyceny na máminých a babiččiných starých fotografiích? Měli tenkrát všichni větší radost než mají lidé teď? Kolik dopisů kolovalo poštou v porovnání s dneškem? Občas bych chtěla být ta dívka v sukni, co si užívá léto roku 83 a netuší, co bude v létě za třicet let.
A občas přemýšlím, jestli mě vůbec někdo někdy postrádá.

až moc otázek. já vím.

11 komentářů:

  1. uuuuu :) telepatiee, děsivé.
    a čárkový kody jsou otravný a labutě jsou fajn a květiny. :))

    OdpovědětVymazat
  2. krásný fotky!! tenkrát určitě chodilo víc dopisů,mělo to tak nějak..větší kouzlo.kéžby se člověk mohl vrátit do minulosti alespon na chviličku..

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní14/7/13 16:50

    Taky bych chtěl občas být ta dívka v sukni. a tak... objetí, srno!

    OdpovědětVymazat
  4. ooo přesně teď dneska včera předevčírem tu knížku mám teď půjčenouu a bude mě doprovázet zítra pozítří. A ty fotky jsou zase tak úchvatný jako vždy, ale né že by to bylo nějak tradičně, ale vždycky pokaždé nějak jinak úchvatný. chápejte mě

    OdpovědětVymazat
  5. Tip na knížku, zrovna když jedu do Brna a můžu jít do knihovny, která za něco stojí? Která je 150x větší než naše vesnická? Děkuju!
    Když najdu podrtrhanou knížku, mám z toho rozporuplné pocity. Přemýšlení nad tím člověkem, co to podtrhal a proč mě často odvádí od děje:)

    OdpovědětVymazat
  6. Muy chulas las fotos, me encanta tu blog! haces unas fotos geniales, besos!

    OdpovědětVymazat
  7. úžasný príspevok veľmi ma zaujal ! :)
    Pozývam vás na môj nový blog http://natalyland.blogspot.sk/ :) Teším sa na vás! :)

    OdpovědětVymazat
  8. ostříhat se je prča:D akorát mám vždycky ostříhaný i prsty, ale aspoň vypadám tak jak chci já. .) a nemusim s tim nikoho otravovat. a stromy kreslit neumiim :/

    OdpovědětVymazat
  9. prázdniny 2013 na fotografii. chtěla bych si je jednou prohlídnout.

    OdpovědětVymazat
  10. This is so pretty. I like vibe of your photos.

    OdpovědětVymazat

Těší mě vaše slova