26.03.14

klubíčka

pomalu tu končí sítě
a víkend
(ta písnička. hrála v ten nejsmutnější a zároveň nejkrásnější moment. krásný smutný den)

Víte, tento víkend si chci uchovat někde v krabičce a pořád a pořád se k němu vracet.
Vypsaná Fixa byla tak skvělá! Po šesté zničena davem, poprvé v bezpečném objetí. Byla mi věnována píseň díky Jedinému a já měla pocit, že mohu nechat své tělo volně padat kamkoli, protože jsem se cítila tak šťastná a volná a v bezpečí.
Ještě nemáme piknikový koš, ale to nebránilo tomu, aby nám bylo krásně u přehrady, s jahodami a banány (a také čajem od vedle). Mentolové šaty, teploučko v zimě a 14 tisíc věcí.

Ty nejkrásnější narozeniny! Ne mé. Ale na tom nezáleží.
(chci být zase v klubíčku)
(x)
Blogger trochu zničil poslední fotografii

18.03.14

vlaštovka

Článek jsem tak pojmenovala jen proto, že je vlaštovka hrozně hezké slovo. 

V pátek bude vše fenomenální, bude to krásný smutný den a ve vzduchu bude jaro. omlouvám se, nechci nikdy skrývat mou lásku k vypsané fixe a ke všem těm dnům, jejichž část jsem prožila na jejich koncertě.
Sobota bude (doufám) hrozně lavly. Je pro mě o hodně důležitější prožít co nejkrásněji narozeniny nejbližšího, než ty moje (to je ale jasné)

Víte, zase hodně čtu a je mi to líto. protože čím více budu číst tím rychleji ta kniha skončí a to nechci, Proč nekonečnost existuje jen v pocitech a určitých okamžicích?
Ale trošku se to ve mně mísí. Mám radost z knihy, jen se nechci dočkat jejího konce.
Poslechněte si Soko! je to tak něžná a milá hudba.

říkal, ať se pro jednou odpoutám

14.03.14

dnes ve své posteli, s jarem venku a mlékem ve sklenici

(365)
Vím, že jsem věděla, co napsat úvodem.
Vím, že už to teď nevím.
Myslíte, že všechny zapomenuté nápady a nedokončené skutky padají někam do černých děr a jednou se vynoří?

Norské dřevo, mléko (líbí se mi jak vypadá), vzdálenost, Godardovy filmy po dlouhé době a roztomilý dívčí dopis plný plastových srdíček.
Poslední dny. Prý má zítra sněžit. 
nesmí
Protože ve vzduchu je přece už jaro. A přibývá ho, se zvětšující se postavou na nástupišti, nebo se zjevující se postavou ve vlakových dveří (ach jak mně se stýská!).

Měli jsme psát v češtině jen tak ze zajímavosti a anonymně seznam věcí, ve které věříme a ve které ne. Zpočátku se to zdálo jako těžké zadání, ale nakonec mě toho napadla spousta, v co věřím a nevěřím.

V co věříte vy?
a v co ne?
(ať už je to  cokoli)


kdyby tak život občas vypadal jako ty filmy
za flíčky na obličeji na první fotografii může blogger, ne život

10.03.14

pírka

Pár věci k pláči:
- zlomené květiny (tulipány.)
- zavírající se dveře vlaku
- konce skvělých knih
- zmenšující se postava na nástupišti

už dlouho jsem si nenapsala žádný seznam

Ach ano, zlomil se mi tulipán, ve vlaku, dva dny potom, co jsem dočetla Murakamiho a minutu před tím, co jsem viděla zmenšovat se tu nejmilovanější postavu.
Není to k pláči?
Je.

Po dlouhé době jsem pocítila Prahu, konečně viděla Náplavku a spousty květin v rukou žen.

A dnešní jarní počasí a Bon Iver do toho byla moc velká krása. Takové počasí by mohlo být pořád, třeba bychom byli méně smutní a více sami sebe milovali.

04.03.14

břehy

(zase mám 365 projekt!)
je nádherné pocítit po letech něco jako dětskou vánoční radost. někým danou. Miluji překvapení (i ta poloviční.. až moc propojeni na to, abych byla netušící)

Neděle byla prvním jarním dnem! Alespoň pro mě. měla jsem pocit, že příchod toho prvního slunce zase smyl všechno špatné a život zase pokračuje trošku vyčištěn.
Ale pořád se nedokážu zbavit té úzkosti z pocitu, že spoustu času ztrácím. Ne jen já, my všichni. Čekáním, pauzami mezi povinnostmi. Místo toho bychom mohli dělat tolik krásných věcí. Potěšit někoho, péct sušenky nebo psát dopisy.
A tak si s sebou všude beru knihu.
Taky si ji berte.

Jak já se těším na pikniky! jen co se trochu oteplí a seženeme si ten správný proutěný košík a kostkovanou deku, posvačíme na louce. Nebo v parku. kdekoli, kde je hezky.
A tak mě napadlo, že bych chtěla zažít někdy v létě velký hromadný piknik, kam by každý donesl něco dobrého a všichni by se měli hezky. Moc chci poznat spousty z vás co to sem chodíte číst a píšete tak krásné komentáře.


A na Barvách bude tolik skvělých interpretů! Chet Faker mě asi těší nejvíce. 
fotka mých nohou milý