29.09.13

zátiší

tiše
první podzimní dny a poslední možné ležení v parku v trávě dokud je ještě aspoň trochu teplo
místa jsou hezčí
a chybí mi ty rty a úsměvy na nich

baví mě zpívat (i když to neumím) před lidmi co miluji


a Sweet Jane je mocmoc hodná!
(nemysli na slona)
(a na sovu)

24.09.13

shh

smutnohezké prázdno, menší než v časech předešlých.
jahodové desky, růžová obloha na kterou se všichni díváme společně i když o tom ani nevíme, slunná rána a něžné doteky co tak chybí.
4

těším se na všechno co přijde, ať už to bude cokoliv. jsem zvědavá.
a taky miluji ranní slunce (mimo jiné). ten kousek tepla v chladných ranních okamžicích, kdy vše plyne pomaleji než jindy.
písmena jsou malá. něžná, jako moje nálada a vše.




just
shhh
..

23.09.13

maličkosti

Baletky mě trochu děsí. Je jich hodně u sebe a jsou všechny stejné. Stejně dokonalé. Stejně dokonalé pohyby a krásná těla. Vždycky mě zajímalo jaká bych byla kdybych byla odmala baletkou. Co by teď bylo. Jak moc velkou dokonalost bych v sobě měla (a stejně je hezké, když ji ve vás někdo vidí, i když prostě víte, že nemá pravdu).

Deky, peřiny, svetry, kakao, jemnost každého pohybu a lovely písničky. One day. Dny se zdají poslední dobou delší než obvykle a přece docela rychle ubíhají.
Viděli jste akustický koncert Vypsané Fixy? Přála bych si, abych tam byla. Náhrada za unplugged koncert Nirvany, na který bych zašla jako první, kdybych mohla cestovat v čase.

Jednou si dáme společně můj nejoblíbenější čokoládový dort a nevylezeme z peřin celý den. Venku bude tiše padat sníh a čas bude zastaven.


Občas si vzpomenu na tu osamělou lavičku v jedné Pražské uličce. Příště se na ni posadíme. Ano.

19.09.13

There are no strangers just friends that haven't met yet

Lennonova zeď je tak jedinečná a skvělá! Hlavně po tak dlouhém hledání. Ruku v ruce. Co všechno už je na ní zaznamenáno? Kolik jmen, kolik životů?
Připadá mi, že je všechno složeno z náhod. Trošku mrazí v zádech, když si člověk uvědomí, jak málo stačilo k tomu, aby teď bylo všechno jinak. Zvláštní. Náhody (a třeba ani neexistují).

a taky zavři oči
a pak se se mnou nadechni x

Loučení jsou těžká, třeseme se.
A taková spousta lidí co nenávidí své tělo. Rozesmutňuje mě to.

Když čtete knihu, dokážete si představit obličeje postav? Já nikdy. Všechno mi v hlavě běží jako film, dokonale. Ale obličeje úplně chybí. Ne že by lidé v mé hlavě měli místo obličeje prázdno..prostě jen..jakoby se tváře do představ už nevlezly. Nejsou tam, ale není to rušivé nebo zvláštní.


Chci odpovědět na tolik dopisů ale nějak mi to nejde v poslední době.
snad brzy zase.

09.09.13

(s) tebou

"Víš . . ., když je člověku smutno, má rád západy slunce . . ."
"Tedy v ten den, kdy jsi viděl západ třiačtyřicetkrát, bylo ti tolik smutno?"
Ale malý princ neodpověděl.

Ta kniha je tak krásně poetická, nerozumím, proč se mi před lety tolik nelíbila (a nebo možná rozumím. však víte.)
Půjčila jsem si Orwellovu Farmu zvířat v angličtině, hlavně kvůli tomu, jak moc v ní někdo podtrhával a psal si do ní poznámky. Nedá mi to a často přemýšlím kdo to byl. Co dělá teď? Je to muž nebo žena? Proč si podtrhnul zrovna tohle a ne tamto? Jaké byly jeho první Vánoce a zdalipak měl štěstí v lásce?


Midi Lidi byli skvělí, byl tam se mnou když hráli Koupelnu a vlastně i mimo ni (nosíme se v myšlenkách). Dnešní večer - roztomilý večer!
Ranní vzduch, terasa někde na okraji Brna a The Doors je pěkná kombinace. 

Mám radost když má někdo radost, ale nikdy bych nemohla mít radost z toho, že ji někdo nemá. Mrzí mě, že si tohle někdo může myslet a že jsem pořád tak lehce zranitelná (měla bych být přece silnější a silnější!). A je mi úplně jedno, jestli pořád čte mé myšlenky nebo už ne.

Je mi hezky. Opravdu. Moje nálada je podobně adorable jako Malý Princ a mám chuť se usmívat a všem vyprávět jak je můj milý milý. 

05.09.13

uleťme

Asi před třemi lety jsem si řekla, že si Malého prince přečtu někdy znovu a třeba se mi bude líbit jinak. Udělám to. Teď.
Jsem myšlenkami jinde. Myšlenkami ztracená v tom objetí (cítím bezpečí) a v okamžicích, co se nestaly. Zatím. Jednou prostě ujedeme. V tichu. Do ticha ještě většího. Společně.

A Arcade Fire vydají novou desku, ach! x
Chtěla jsem něco říct a zapomněla co.
(jste také tak moc unaveni?)
Ale jsem šťastná. Odvažuji si říct, že ano.

dear?



Tohle byly mé letní radosti. Jaké byly vaše? 

(Prosím, vyprávějte mi o svých zážitcích.)